Maszynka do miesa 1500w

Wilk do mięsa to nic dziwnego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wysoce wyższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki asortyment wilków na placu zezwala na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu okres na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) dodatkowo nie wymaga ogromnego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka jakość wykonania decyduje o wysokiej odporności maszyny. Jak wszystkie urządzenia dawane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia montuje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa zwraca się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w dalekie akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znane urządzenie, wygodne w dostępnych cenach, używane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w pełnych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz różnych ulepszaczy.